NNV

NNV

NNVlogoDe Nederlandse Natuurkundige Vereniging (NNV) is al sinds 1921 dé belangenbehartiger van de natuurkunde in Nederland. De NNV komt op voor de discipline natuurkunde in het voortgezet onderwijs, het hoger onderwijs en het natuurwetenschappelijk onderzoek in Nederland. De NNV wil zo bijdragen aan excellente wetenschapsbeoefening en aan een sterke kenniseconomie.

Als natuurkundestudent kan je tegen gereduceerd tarief lid worden van de NNV en elke tweedejaars student kan een jaar gratis lid worden van de NVV. Wanneer je dit doet, kom je in aanmerking voor subsidies bij studiereizen en symposia. Daarnaast ontvang je ook de NTvN, het Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde. Kijk voor meer informatie ook op www.nnv.nl

De NNV organiseert ook elk jaar FYSICA, een symposium waar een dag lang interessante lezingen worden gegeven over allerlei verschillende fysische onderwerpen. De lezingen zijn als student interessant om mee te maken en vaak komt de Nobelprijswinnaar van de Natuurkunde van dat jaar ook een lezing geven. De lezingen gaan over uiteenlopende onderwerpen, maar zijn goed te volgen als je je propedeuse Natuurkunde hebt gehaald.